субота, 21. септембар 2019.

Љубав и бес: новосадски фестивал алтернативне музике

Љубав и бес је алтернативна, углавном музичка манифестација настала пре неколико година у Зрењанину, која ће своју нову инкарнацију имати у Новом Саду и то у суботу, 28. септембра 2019. године у Firchie Think Tank студију (Булевар деспота Стефана 5, Кинеска четврт).

Фестивал је конципиран на две бине, бина Љубав и бина Бес, а поред музичког програма публици ће се такође представити и неколицина андергроунд, визуелних уметника кроз излагање својих радова.
Бина Љубав се налази у такозваном малом простору, док је за бину Бес резервисана велика позорница Firchie Think Tank студија.

Програм манифестције почиње од 17 часова, где ће са бине Љубав дуб музику почети да врте селектори Lewangz i Martinees. У просторијама клуба ће бити постављени штандови на којима ће поред радова уметника бити изложени и штандови на којима ће се продавати мајице, плоче, дискови, касете, фанзине и тд.

Неколико сати касније, журка се сели на бину Бес на којој ће наступити шест бендова из земље и региона, као и један ди-џеј: In-Sane (Горња Радгова, Словенија), Дебели прецједник (Осијек, Хрватска), Remedy (Београд), Overdirve (Зрењанин), Lazarath (Нови Сад), Kali Fat Dub (Еx YУ) и Segregator X (Зрењанин). 

По речима организатора, Љубав и бес праве другари за другарице, другарице за другаре и за све оне који желе да се забаве, слушају добру музику на квалитетном озвучењу, у озбиљном концертном простору.

Никако нисмо задовољни програмом који нам нуде државне институције културе, исто тако се грозимо тезгарских наступа разноразних цовер и трибуте бендова по којекаквим клубовима, трговима и кафанама. Мука нам је од тога да због разноразних менаџера и мешетара ваљани бендови, продуценти, ди-џејеви, као и визуелни уметници не добијају прилику да представе свој рад на ваљан начин.

Једноставно, имамо потребу за нечим другачијим, а то нешто другачије нам нико други направити неће, па смо засукали рукаве. Љубав и бес је наш одговор!

Притом, да не буде забуне, кад кажемо да је Љубав и бес андергроунд, супкултурна манифестација - то стварно и мислимо. Сами дизајнирамо пропагандни материјал, сами монтирамо и постављамо бине, расвету, озвучење, сами чистимо смеће. Ми нисмо НВО, не финансира нас град, не финансира нас држава, нити смо страни плаћеници.

Улазнице за манифестацију Љубав и бес се по претпродајној цени од 500 динара могу купити на Gigstix продајним местима. На дан концерта, на вратима клуба цена карте ће бити већа.

Линкови:

Новинари који желе да се акредитују би требало да најкасније до 27.09.2019. године пошаљу захтев на e-mail адресу ljubavibes@gmail.com  са следећим подацима:
- име и презиме;
- редакција / медијска кућа;
- доказ о објављеној најави фестивала.