четвртак, 01. август 2019.

Panonia Dry Sea Fest 2019SKC Novi Sad vas poziva na prvo izdanje Panonia Dry Sea festivala koji će se odžati u petak, 08.11.2019. u MKC Petefi Šandor u Novom Sadu.

Uzimajući u obzir činjenicu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi Sad je nakon niza uspešnih koncerata ovoga žanra koji su se održali u proteklim godinama pod njihovim okriljem odlučio da pokrene novi brend koji će u narednim godinama prerasti u vodeći domaći događaj kada je reč o pomenutom zvuku i kulturi.

Na događaju simbolično nazvanom Panonia Dry Sea Fest će biti predstavljeni hedlajneri večeri, tvorce sada već gigantske stoner rock scene iz Grčke, bend Nightstalker, koji ovaj zvuk neguju još od davne 1989. godine kada su započeli svoju dugu karijeru i koji danas važe za jedan od najvećih rock bendova tamošnje scene. Bend koji je sceni svoje zemlje udario prve temelje na kojima su se izgradila sada već jaka svetska imena kao što su: Planet of Zeus, 1000mods, Tuber, Naxatras i mnogi drugi.

Nightstalker donose sirove heavy rok emocije i neobuzdanu stoner energiju koja kulminira na nihovim živim nastupima. Na novoj evropskoj turneji bend će promovisati svoj šesti studijski album koji pod nazivom Great Hallucinations izlazi 4. oktobra.

Pored headlinera će se na prvom Panonia Dry Sea festivalu publici predstaviti i četiri domaća imena:

Beogradski Hill, sada već dobro znano ime na domaćoj sceni. Unikatni dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu kao i snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka. Bend je trenutno u studiju gde završava svoj album prvenac.

Tu su i Madvro iz Smedereva, fenomenalno osveženje na domaćoj sceni i bend koji je na sebe privukao pažnju debitantskim albumom Invocation Of High Wizard. Madvro neguju čist doom stoner zvuk stare škole koji svoje korene pronalazi u ostvarenjima ranih radova: Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Cathedral... i mnogim drugim velikanima ovoga zvuka.

Novosadski Northern Revival je definitivno jedan od najaktivnijih stoner heavy bendova na domaćoj sceni, posebno kada je reč o živim nastupima kojih je zaista pregršt širom Srbije ali i regiona. Bend je osvojio nekoliko festivalskih nagrada i konstantno radi na svom zvuku i generalnom kvalitetu. Poslednje, i još uvek aktuelno izdanje Electric Power Supply izašlo je u januaru 2019. godine.

Tentacle Wizard takođe rade i stvaraju u novosadskom podzemlju. Svoj zvuk temelje na stoner i sludge korenima, ali takođe neretko zalaze i u mnogo šire stilske vode inspirisane psihodeličnim rokom, doom, post-metal pa i noise zvukom. Bend u svojoj postavci ima dve bas gitare, dvovratu 12 + 6 gitaru i bubanj, što samo po sebi predstavlja dosta unikatnu pojavu.

Satnica:
19:00 - ulaz / merchandise / stoner-sludge DJ-ing;
19:30 - Tentacle Wizard;
20:15 - Hill;
21:00 - Northern Revival;
21:45 - Madvro;
22:45 - Nightstalker.

Ulaznice su u prodaji od 24. jula putem Gigs Tix prodajne mreže po ceni od 500 dinara. Oldschool štampane ulaznice će naknadno će biti puštene prodavaće se u CD šopu Mungos.

NIGHTSTALKER

HILL 

MADVRO

NORTHERN REVIVAL

TENTACLE WIZARD