субота, 07. јул 2018.

Blitzkrieg #9

Пише: Антонио Ј.

Dyecrest: Are You Not Entertained
Иако ће вас сам почетак прве нумере асоцирати на Soilwork, верујте да је то само кратког даха, пошто све остало подсећа на њихове земљаке Essence of Sorrow. Дакле, power/heavy комбинација: мелодична, полетна и заразна. Питка - да. Што не рећи и - „лимунадичаста”. Да ли је то лоше? Апсолутно не. Ово је један од оних албума које најзагриженији фанови могу слушати 24 часа дневно без икаквих проблама и да им притом ни то не буде доста. 5/5.

Foredoomed: Ordeal
Помало меланхолични melodeath који има доста melodoom уплива - тако фински, зар не? Колико год убрзали неке деонице, увек ће се чути тај северњачки шмек у духу бендова Immortal Souls, Noumena, Eternal Tears of Sorrow и сличних. Ако волите овакав звук, верујте да са овим албумом нећете погрешити. 5/5.

Imperial Domain: The Deluge
Сећам се да сам давно чуо са ове Швеђане и да ми није легло оно што сам тада имао прилике да чујем. Трећим албумом су успели да свој звук учине конкретнијим и препознатљивијим и тиме освоје моје симпатије. Далеко од тога да ћу The Deluge сврстати на листу најомиљенијих албума, али са претходна три наведена их стављам на врх овогодишњих melodeath издања, барем што се нордијске сцене тиче. 5/5.

Skyglow: Thousand Years of Terror
Progressive death metal двојац из Москве се потрудио да својим дебијем никога не остави равнодушним. Сем на култни Death, подестили су ме на моменте на Atheist, Cynic и Martyr. Сва набројана имена и више него довољно говоре шта можете да очекујете од овог изванредног издања. 5/5.