четвртак, 21. јун 2018.

Blitzkrieg #8

Пише: Антонио Ј.

Sinaya: Maze of Madness
Солидан deathrash бенд из Бразила у коме свирају четири цуре. Сама музика је сигурно и квалитетно одсвирана, а приде је богата разноврсним и веома catchy рифовима. Иако је сам албум пријатан за слушање, одређене нумере постану помало монотоне на тренутке, па чак и напорне. Разлог томе су непотребна успоравања која потпуно промене ток песме ка готово doom металу, а што и не испадне баш најсјајније. Да поред тога нема неких генеричних, понављајућих деоница и да су песме нешто краће, оцена би можда била виша. 3/5.

The Shiva Hypothesis: Ouroboros Stirs
Холандски блекери су три године после свог првог (промо) издања објавили деби албум. Поред три нумере које су се нашле на прмоу, ту је још њих 5. Бенд није превише експериментисао за звуком у међувремену, те разлике између старих и нових песама готово уопште да нема. Албум је сам по себи просечан - не нуди ништа што до сада нисте чули од сијасет сличних бендова. Далеко од тога да ћете га ставити у листу најомиљенијих, али га спорадично можете пустити у недостатку бољег избора. 3/5.

Sodomic Baptism: Black Fire Pandemonium
Из Белорусије нам долази Sodomic Baptism, веома фин death метал бенд који својом брзом и бруталном музиком неће оставити равнодушним никога ко воли овај жанр. Са повременим излетима у technical, gore, па и doom воде, својим песмама дају веријетет их чини и те како занимљивима за слушање. Али... Оно што ми се није свидело су очигледно слабије нумере са друге половине албума. Делује као да су снимљене пошто-пото јер звуче готово безлично, као да није исти бенд у питању. Штета. 3/5.

Malichor: Nightmares and Abomination
Чланови аустралијског black/thrash бенда Malichor од првих тактова албума стављају до знања да им није циљ да измишљају топлу воду, већ да слушаоцима пруже искрену и добру музику. Без претераног филозофирања, али са пуно енергије и прегршт добрих, брзих рифова (и исто таквих солажа), разигране ритам секције и јасног harsh вокала, крајњи резултат је савршен. 5/5.