уторак, 08. мај 2018.

Blitzkrieg #7

Пише: Антонио Ј.

Axegressor: Bannerless
Axegressor су фински thrash метал бенд, основан 2006. године, а Bannerless им је 4. албум по реду. Безуспешно сам покушавао да у овом издању пронађем нешто за шта бих могао да кажем: „Е, ово вреди!” Мало више од школског часа нам доноси досадњикаву, рециклирану трешерајску свирку. Она јесте квалитетна што се свирачке стране тиче, али то није довољно да само издање добије било шта више од 2/5.

Decibel Demon: Declassified
Заиста не знам како би правилно требало категорисати ово издање. Можда као „прљави, гаражни хард рок са панкрским, али и heavy метал утицајима”? То би могла бити права одредница. Овај амерички бенд нам нуди сирову, и неартикулисану енергију која због своје пречесте дисхармоније просто уме да иритира у појединим тренуцима. Само издање је снимљено 1987. године, а своју премијеру је имало тек 29 лета касније. Симпатично на моменте, но публика на коју циља је вероватно иста она која је своје тинејџерске и пост-адолесцентске године преживљавала онда када је настајало. 2/5.

Demise: De La Manipulacion a La Ignorancia
Из Венецуеле нам долази death метал хорда Demise, присутна на метал сцени од 1992. године. Ако сте љубитељи бендова као што си Suffocation, Morbid Angel, Asphyx и Vomitory, онда ће вам се сасвим свидети оно што ова екипа нуди. Гровлују на свом матерњем језику, инструментима баратају искусно, а само издање је скуп добро издалансираних брзих и деоница средњег темпа. Ту и тамо умеју да поштено упрскају ствар, те да уместо неке егзотике понуде излизану „тапа-тапа-тапа” мућкалицу. Но, добро - генерални утисак је врло, врло добар. 4/5.

Opprobrium: Supernatural Death
Култни амерички death/thrash бенд Incubus је 1999. године променио име у Opprobrium, понајвише да би се разликовали од алтенративног рок бенда истог назива. Supernatural Death је, у суштини, компилација раних радова бенда из демо фазе. Посластица за die hard фанове бенда и за носталгичне сладокусце deathrash звука осамдесетих и ништа више сем тога. 2/5.