петак, 30. март 2018.

Комбо #45

Пише: Антонио Ј.

Neter: Infernus
Овај шпански бенд је својим трећим албумом љубитељима death метала пружио веома фину посластицу. Комбинација брзе, технички прецизне и заразне свирке чини Infernus издањем које се не сме пропустити. Бендови који објављују оваква издања не измишљају топлу воду, не покушавају да унесу било какву пометњу "хармонији" жанра, већ раде оно што и треба да раде: разбијају! Neter гравитирају негде између техничког и класичног death метала, не правећи веће искораке ни ка једном од њих. Оштри рифови, галопирајући blast beat, харшоидни growl вокал, транзиције из брзих у спорије деонице - све је ту. Њихова музика ме подсећа на Vader, Morbid Angel и Zyklon. То говори сасвим довољно. Стога не часите часа, већ што пре набавите ово издање. 5/5.

Mors Subita: Into the Pitch Blacк
Mors Subita је један од бољих финских бендова, барем што се комбинације модерног melodeath звука са thrash металом тиче. Иако постоје још од 1999, први албум су објавили тек 2011. године. Into the Pitch Black им је трећи по реду, а највећа врлина му је то што је истог квалитета као и љеговим претходницима. Нажалост, то му је и највећа мана. Бенд није еволуирао што се звука тиче, већ је само наставио неку своју причу. То није нужно лоше, далеко од тога. Проблем је што се држање за проверене ствари може обити о главу. На сву срећу, ова четворка зна шта им је чинити, те свом публикуму нуди једно сасвим коректно издање које красе добре нумере и продукција на високом нивоу. Музика ме асоцира не мешавину старог и новог Soilworka, само без чистих вокала. 4/5.

DarkTower: Eight Spears
Из Бразила нам долази DarkTower, веома занимљив blackened death метал бенд. Одмах ћу написати да албуму Eight Spears очајнички фали квалитетнија и упегланија продукција која би на видело изнела сав квалитет овог бенда. Далеко од тога да је продукција лоша, само што није на нивоу на ком би требало да буде. Ако волите Dimmu Borgir, Dagor Dagorath, Naglfar и SevenSins, дакле блекерај у коме има доста мелодичних деоница, ово је права ствар за вас. Свидело ми се што се може чути и доста утицаја скадинавске melodeath школе са средине деведесетих година прошлог века. Други минус који бих навео је везан за трајање нумера - без проблема је готово свака могла бити краћа у просеку од минут до два. Но, то је само мој утисак после дводневног интензивног преслушавања. Генерално сам уживао у ономе што сам имао прилике да чујем, те албум без премишљања препоручујем. 4/5.