понедељак, 11. децембар 2017.

Blitzkrieg #5


Boundslug - Circus in Town
Muzika je totalno za cupkanje i klimatanje glavom. Produkcija je poprilično garažna, u nekim momentima instrumenti malo nejasni, mada pretpostavljam da u tome i jeste poenta ovde, jer takva dodatno doprinosi „horror“ žanru. Glas pogodan i vrlo slušljiv, s blagim dodatkom eha u njemu. Nemam nekih preteranih zamerki, sasvim pristojno izdanje.
7/10.
FM2000 - Hubba Bubba Rehab
Pre svega, ja njega što peva apsolutno ništa ne razumem, mada volim da čujem finski jezik u muzici. Growl-om nisam oduševljen, clean vokal dobro zvuči (pogotovo u refrenima), u skladu s žanrom, doduše i on mi na momente ne zvuči baš najbolje. Produkcija ovog albuma je odrađena dobro. Određene pesme imaju momente koji su tako nepovezani jedni s drugima, da nisam ni bio siguran da li je u pitanju ista pesma ili je na „bum“ počela sledeća. Dosta neočekivanih prelaza i momenata u pesmama, što je nekako mač s dve oštrice.
7/10.
IAMSIN - Kings & Queens
Uvek mi je bilo interesantno čuti neki core bend iz Skandinavije, jer su ljudi naviknuti da odozgo dobijaju uglavnom „Winter Metal“ bendove. Veliki trud je uložen u produkciju, mogu da primetim. Ovo izdanje ume dosta da zaliči na Bullet For My Valentine, pa čak i na Trivium. Na vokal nemam nikakvih zamerki, growl na momente podseća na glas Rendija Blajta (Lamb Of God). Jedina stvar koja manje-više nije dobra je to što bend nije preterano inovativan, tako da u ovom albumu nećete čuti nešto što već niste od nekoga drugog.
7/10.
Rylos - Planet
Glas zvuči veoma dobro! Odmah zamerka koju imam je za produkciju, koja na neki način kvari pevačev glas, guši ga i ne može da se oseti taj pun potencijal koji on poseduje. Mada, uživo nastupi su uvek tu, gde bend može zadobiti mnogo više fanova, nego što bi to učinili tako što bi nekome pustili CD. Imam osećaj da su na bini dosta energični i umeju da naprave atmosferu koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
6/10.
Wolfhorde - The Great Old Ones
Klasičan bend za krajeve iz kojih dolazi. Lično ne cenim mnogo „cover“ albume, ni približno koliko one gde bendovi prikazuju svoje ideje. Ovaj bend je posao odradio na lep način i starijim pesmama dao moderniju produkciju, pruživši fanovima tih bendova čast da čuju nekoga drugog kako izvodi numere njihovih omiljenih bendova. To je svakako, između ostalog, dobra stvar za samopromociju. Za one koji vole Folk Metal, bend vredan pažnje.
6/10.