четвртак, 09. новембар 2017.

Strahovlada #1 - Potlačena masa

Piše: Antonio J.

"Librarion", fanzine i DIY izdavačka kuća, je u poslednje vreme bio veoma aktivan, te je u kratkom roku predstavio gomilu izdanja. Jedno od njih je mini artzine pod nazivom "Strahovlada". Prvi digitalni broj, "Potlačena masa", je praćen numerama potpisanim od strane projekta "Dosis Letalis". Ako niste fan nojza i srodnih mu podpravaca, slobodno možete ignorisati muziku i posvetiti koji minut fotkama koje prate artzine.

Naime, Aleksandar Đević je ovde predstavio nekoliko zanimljivih ilustracija koje bi i zasebno lepo legle kao omoti nekih albuma, a koje svako može tumačiti na način koji mu odgovara. I upravo tu leži njihova najveća vrednost.

Što se muzičkog dela tiče, morate biti u nojzerskim vodama da biste našli povezanost zvučnog i vizuelnog dela, kao i onog poetskog na samom kraju broja (koji potpisuje glavni urednik Desya Lovorov). Lepa zamisao za koju se nadam da će se ustaliti kao stalna "Librarionova" postavka. S tim da bi bilo lepo da u narednim brojevima bude više ilustracija i tekstova, bilo poetskih ili proznih.