недеља, 05. фебруар 2017.

CounterIgnition i Krš u Đakovu

Piše: Božo Pardovicki (Hammer and Tongs tour and Promotion).

Đakovo vam je jedno malo mijesto u Slavoniji, koje je sve ove dane bilo okovano sa barem pola metra snijega i temperaturama od -15 do -20 stepeni. Juče je (subota, 04.02.2017.) malo granulo sunce i svi su pohrli u rock bar "King". Iako sve propada u Slavoniji, makar za metal još ima nade. To veče su svirali bendovi Krš (iz Hrvatske) i CounterIgnition (iz Srbije), a sam koncert je počeo u 22:00.

Na binu su se prvi popeli "Krš", odličan punk-rock bend, koji je sa svojim porno tekstovima i zafrkancijom cijelo vrijeme nasmijavao publiku. Sat vremena kasnije su se "CounterIgnition" prvi put predstavili hrvatskoj publici i nakon prve pjesme se vidilo da se radi o ozbiljnom bendu, veoma dobro uvježbanom i spremnom za sve izazove. Bend je svojom live izvedbom pokazao da je bolji od većine balkanskih bendova iako su nepoznanica u Hrvatskoj. Momčad je dobro zagrijala publiku sastavljenu od nekih 80-90 ljudi, a na samom kraju su osvirali nekoliko obrada od bendova "Slayer", "Metallica" i "Megadeth" što je dodatno prodrmalo Slavoniju. Iako imam njihove sve diskove, jednostavno se nisam nadao ovakvom live bendu, koji je bolji uživo nego na disku, a sto se ne moće reći za vecinu domaćih i regionalnih bendova.

Sa moje strane sve pohvale i njima i "Kršu", pošto su priredili su veličanstven koncert kakav ovaj kraj nije vidio jako dugo. Za kraj samo da napomenem da nam 11.02.2017 dolazi još jedan bend iz Srbije - "Bitange". Oni sviraju stoner rock, te ne sumnjam da će biti odlično.

Evo i nekoliko snimaka koje je snimio i uživo emitirao na svojemu FB profilu Zvonimir Bobetić: