субота, 22. октобар 2016.

Blitzkrieg #3

"VVORSE" je finski crust/hardcore bend koji peva na maternjem jeziku, što apsolutno podržavam. Sad, ja nisam fan ovakve muzike, ali mogu reći da je album "Naekyjae Helvetistae" poprilično energičan. No, i pored toga, liči na mnoga slična izdanja drugih bendova iz tog žanra, što crusterima verovatno neće smetati. Komšiluk će prosto obožavati kada ga pustite u osam ujutru.

Španski "Oddhums" je nastao ove godine i već ima izdanje, mini album pod nazivom "The Inception". Atmosferični post-doom sludge je možda najbolji opis onoga što sviraju. Najbitnije je da pesme nisu preduge (4 numere ukupnog trajanja od 19 minuta), te tako drže pažnju slušaoca. Opuštajuće su i gotovo savršene za preslušavanje tokom hladnih, jesenjih dana. Preporuka!

"Dark Clarity" dolaze iz Finske, sviraju melodični hard rock sa malo heavy-ja i to je to. "Dark Clarity", singl sa dve numere, je izdanje na kome se možete čuti sve ono što ste mogli čuti stotinu puta do sada. Dakle, ništa novo i ništa posebno. Deluje da su članovi ovog benda jednostavno rešili da snime pesme za svoju dušu, pa ako prođe - prođe. Može to i mnogo bolje.

Za "Road Rash" serijal sam se zaludeo u drugoj polovini devedesetih, kada sam prvi put igrao drugi deo iz franšize vezan za "Play Station" - "Road Rash 3D". Već tada sam bio navučen na rock i metal muziku, tako da je spoj trkačke video igre u kojoj je makljaža sastavni deo i soundtrack-a koji pokriva sve od punk-a do garažnog rock-a legao perfektno. Ne možete ne uživati u tome da u ritmu muzike udarate ćuskijom protivnika koji se trudi da vas pretekne.

Prvi deo iz serijala je imao pesme proverenih bendova kao muzičku podlogu (Soundgarden, Monster Magnet, Therapy?, Paw, Hammerbox, Swervedriver), dok su se na drugom i trećem nastavku našli manje-više nepoznati bendovi (izuzimajući imena kao što su "Kid Rock" i "Celldweller"). To je, od strane kreatora igre i menadžmenta, bio odličan potez, pošto je sirovost zvuka učinila da sama igrica deluje potpunije. Ako je neka igrica pored "PES-a" mogla da me natera da džojped razbijem o pod, a da pritom ne osećam kajanje, onda je to definitivno "Road Rash".


"The Last Band" je švedski prljavo-garažni rok bend koji se ne libi da koketira sa metalom. Cenim da bi "Kvelertak" ovako zvučao da im je zvuk siroviji i da nemaju blekerske vokale. Dakle, odlična kombinacija sirove energije i potpunog nerobovanja stilovima. "Rats of Gothenburg" je album koji se mora barem jednom nedeljno čuti iz vaših zvučnika.