среда, 30. март 2016.

Umesto teretane

Piše: Antonio J.

Prva stvar koju ćete primetiti kada počnete da živite sa curom jeste da ćete u stanu imati sve manje mesta. Naime, vašoj boljoj polovini treba duplo više prostora za odeću i tri puta više prostora za obuću. O prostoru za šminku i ostale proizvode za ličnu higijenu da i ne govorimo. Vaša korpa za prljav veš neće više po nedelju dana biti "gladna", ona će skoro tri puta nedeljno biti pražnjena.

Znate onu jenkijevsku foru, da dolazak u vašu kuću znači i dolazak gomile jastučića sa njom? Ono, pet jastuka na kauču, po dva na svakoj potelji i oni mali podtrtični jastučići na stolicama oko stola u kuhilnji. Toga, ruku na srce, nema. No, to ne znači da se nećete osetiti okupiranim. Vaše želje za promenom rasporeda će biti podržane samo ako budu odgovarale njihovim zamislima. A, ako mislite da su vaše dame spremne da daju konstruktivan predlog kako da u prepunoj sobi stvorite slobodan prostor (koji će one kasnije popuniti), onda isto tako možete da Deda Mrazu napišete pisamce.

Levom rukom pomerate krevet, desnom ormar, a nogama naizmenično sklanjate stolice sa puta. Još ako ste prethodno ispraznili taj isti ormar, onda ste na konju. Naravno, morate paziti ne zakačite nešto od njenih stvari, da ih (da ne čuje zlo) ne oborite na pod. Zapamtite da je najbolje da prilikom ovakvih aktivnosti budete sami, pošto tada gunđanje neće biti pogrešno shvaćeno. Ništa lepše nego kada čovek opsuje onako sočno, iz dubine duše. Oslobodiš se, brate i sve je lakše. Onda ni polica nije teška, ni ova knjiga koja ti padne na tintaru, ni ona druga, a ni kutija sa džidža-bidžama i ostalim drangulijama njenim.

Po završenom poslu se osetite ponosno. Onako, baš ponosno. Znate da će sve to biti kratkog veka i da ćete morati ponovo da se cimate kroz koji mesec, jer nešto uvek mora da se doda, da se promeni. Ali, nema to veze - svašta čovek pregura preko leđa tokom bitisanja svoga. Iako i vama ide u prilog rezultat mrkotrpnog rada, sve to ste radili zbog osobe koju volite i do koje vam je stalo. Kada je ona zadovoljna i vi ste automatski zadovoljni. Još ako u frižideru ima piva hladnog...